Ivana Anđić Life Coach Ivana ti si divna i ja te volim! - Ivana Anđić Life Coach
Feb
2018
3

Ivana ti si divna i ja te volim!

Upravo ta spoznaja ljubavi prema samoj sebi jeste osnova na kojoj se razvio koncept RECI DA ŽIVOTU.

Oduvek sam osećala da zaslužujem sve, da mogu sve, da imam prava na sve dobro, i borila sam se da to i ostvarim u svom životu. Sukobljavala sa svima koji su mislili i govorili mi drugačije, od roditelja, učitelja, profesora, kasnije šefova (to je najkraće trajalo) sa 25 godina i bez ikakvog znanja o preduzetništvu, započela sam sopstveni privatni biznis…

Borba, za ono što sam osećala da mi pripada pretvorila me je u odlučnu poslovnu ženu sa veoma malo vremena za privatan život, za sebe, bez empatije, jer, ako ja to sve mogu, onda možeš i ti. Hajmo u pobede, i ne pitaj me kako sam, a ja tebe neću pitati kako si ti.

I uspela sam u mnogo toga, izgradila sam karijeru, udala sam se, rodila dete, stekla prijatelje, održala vitalnost tela, putovala, finansijski se ostvarila, ali sam i dalje osećala sputanost (kao lav u kavezu) i ogroman teret svega što sam morala svakodnevno iznova da uradim kako bi taj sistem opstao, a ja bila iznurena i opterećena kako trajno održati sve to što me i nije potpuno ispunilo a ipak ostati normalan i ne biti hronično umoran.

Jel se vama desilo da imate sve u životu a niste srećni?

Kroz život sam bila uspešna u svemu što sam radila prikrivajući osećanja da bih delovala sigurno, pouzdano i jako. Poštovala sam pravila, bila disciplinovana i potiskivala emocije, a onda bi ta suzbijena osećanja postala nepodnošljiva. To je dovodilo do sukoba sa osobom koja ih je izazvala i napustila bih vezu, poslovnu saradnju.. Mislila sam da sam dobra i poštena. A nisam bila. Bila sam uplašena, nesvesno sam mučila i terorisala sebe, pa i druge, što je suprotno od ljubavi.

Odlazila sam na razne seminare, radionice, predavanja, mnogo knjiga koje sam čitala, učitelji sa kojima sam razgovarala, u svemu tome i dvodnevna radionica po filozofiji Lujze Hej “Promenite misli-Promenite Život”.

Za mene je bilo potpuno otkrovenje kada sam prvi put radila vežbu sa ogledalom, to je ujedno i veoma značajan deo rada na sabi na mojim radionicama.

Ujutru kada se tek probudite i pogledate u ogledalu koliko ste blagonakloni prema sebi? Da li se prijateljski osmehnete sebi ili kritično zagledate u tkz nedostatke..

Kada sam se prvi put zaista zagledala u sebe u ogledalu i shvatila koliko ja u stvari sebe ne volim, ne podržavam, ne brinem o sebi, koliko sam neprijateljski nastrojena prema sebi, kako sa kritikom gledam svoj odraz. Za mene bilo otkriće.

Sećam se da sam odmah posle radionice napisala hitan mejl svim kolegama sa kojima sam godinu dana ranije učila za Lajf i biznis kouča, gde smo naučili sjajne tehnike i alate kako biti uspešan i srećan i kako podstaći i podržati ljude u razvoju ličnih potencijala. Napisala sam im da u svemu što smo učili nedostaje suština, komadina nedostaje, a to je taj odnos, kako izgraditi dobar Odnos, dobru vezu sa sobom, kako voleti sebe.

I krenuo je taj rad na sebi. Počela sam sa rečenicom „Ivana, spremna sam da naučim da te volim“ i dan za danom izgovarajući afirmacije i gledajući sebe u ogledalu počela sam da budem sebi prijatelj, počela sam da odobravam i podržavam sebe. Nekako zavolela sam sebe, baš takvu kakva jesam.

I život je počeo da funkcioniše. Da funkcioniše onako kako ranije nisam mogla ni da zamislim. Od tog trenutka sam se jako ozbiljno posvetila izučavanju Afirmacija.

I sada iskustveno na radionicama sa polaznicima delim sve što sam naučila.

MOJE radionice su inspirisane filozofijom Lujze Hej, zakonom privlačenja po Abrahamovom učenju, načelima Stivena Kavija i 7 navika veoma uspešnih ljudi, meditacijom i postizanjem unutrašnjeg mira i balansa.. A pre svega pravilnim korišćenjem misli.

Praktikujući ove tehnike sve sam lakše, lepše i uspešnije živela, otkrila sam da postoji ogromna razlika između Ja to mogu da podnesem, i sve bolje podnosim dan, život, svoj posao, prijateljstvo sa tobom, brak… i ja se odlično osećam i živim fenomenalno.

Neprijatna iskustva nas jačaju, sama sam ih mnogo imala. Varali su me, manipulisali, ogovarali, napuštali, izdali, ignorisali. Ranije sam bila ogorčena, a posle svake radionice, sa svakim novim iskustvom postajala sam sve jača i mudrija. Naučila sam da izlazim na kraj sa teškim okolnostima sa spokojem, samouverenošću i DOSTOJANSTVOM. Mnogo sam naučila iz svakog tog iskustva i Reci da Životu mi je prilika da podelim sa vama to ne lako stečeno znanje. Prema tome, moje znanje potiče iz prve ruke, kao i iz rada sa ljudima.

… Okrenuvši se ličnom razvoju, zaista sam osetila promenu na svim životnim poljima. Te promene su me motivisale da svoje znanje prenesem drugima. 15 godina kasnije, pokrenula sam projekat – Reci DA ŽIVOTU, i evo, nalazim se ovde pred vama, i tu sam da vam pomognem da i vi otpustite stare stege prošlosti i zakoračite u Život kakav zaslužujete da živite.

Leave a Reply